Energieverslaggeving mei02

Tags

Related Posts

Share This

Energieverslaggeving

eprgc

 

EPC

Het energieprestatiecertificaat is verplicht voor de verkoop en de verhuur van appartementen/woningen sinds november 2009 en informeert mogelijke kopers of huurders over de energiezuinigheid van een woning aan de hand van een kengetal. De EPC-waarde drukt uit wat het jaarverbruik is ten opzichte van de bruikbare vloeroppervlakte van de woning en geeft zo een basis tot vergelijking met andere woningen. Het EPC legt geen eisen op aan het gebouw, maar heeft een louter informerende taak.

Het energieprestatiecertificaat bevat informatie over de energieprestatie van het gebouw. Een goede energieprestatie leidt tot een laag energieverbruik en dus een lage energiefactuur. Daarnaast informeert het energieprestatiecertificaat over de energiebesparende investeringen die op korte termijn terugverdienbaar zijn.

(meer info)

 

EPB

Bij het bouwen van een woning/appartement of het  uitvoeren van structurele werken bij een renovatie onder verplichte begeleiding van een architect dien je te voldoen aan de EBP-wetgeving (EnergiePrestatieBinnenklimaat). Deze wetgeving legt eisen op aan de energieprestatie, de thermische isolatie en het binnenklimaat van het woongebouw.

(meer info)

 

EAP

Via een Energie Advies Procedure (EAP) analyseer je de energieprestatie van jouw woning. Je krijgt een beeld van waar je kostbare energie verloren gaat en je krijgt advies voor energiebesparende investeringen. Een EAP-verslag wordt opgemaakt door een door de overheid erkende energiedeskundige. De ‘energieaudit’ is bestemd voor de analyse van bestaande eengezinswoningen en richt zich dus tot de eigenaars of huurders van een woning. Bovendien is de energie-audit fiscaal aftrekbaar en kan u een extra premie verkrijgen via de netbeheerder.

(meer info)

 

 

Home